pátek 11. května 2012

Kuře pečené s lilkem, paprikou a žampiony

Lilek - 150 g - 174 kJ
Červená paprika - 140 g - 168 kJ
Žampiony - 150 g - 180 kJ
Kuřecí prsa - 140 g - 602 kJ
Olivový olej - 6 g - 232 kJ
Bílý jogurt (Hollandia) - 90 g - 234 kJ
Česnek - větší stroužek - 35 kJ
Kapary - 25 g - 25 kJ
Hrubá mořská sůl, pepř, čerstvý rozmarýn a bazalka

Celkem 1 650 kJ

Zeleninu a žampiony nakrájíme na větší kusy, zalijeme olejem, posypeme solí, dáme do většího pekáče, aby kousky nebyly namačkané na sobě a dobře přomícháme. Přidáme několik větviček čerstvého rozmarýnu. Dáme péct do trouby vyhřáté na 200 st. C. Pečeme 15 minut, pak k zelenině přidáme kuřecí prso vcelku (sůl, pepř, rozmarýn) a pečeme dalších cca 18 minut. Ke konci pečení promícháme zeleninu a kuře otočíme. Podáváme s dipem, do kterého namícháme bílý jogurt, česnek utřený se solí, kapary, čerstvou bazalku a pepř.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Výborný recept, vařím to minimálně jednou do měsíce a ještě se nám to nepřejedlo.