úterý 8. května 2012

Krémová chřestová polévka, mořský vlk

Bílý chřest - 200 g - 218 kJ
Brambory - 100 g - 330 kJ
Olivový olej - 4 g - 155 kJ
Šalotka - 25 g - 45 kJ
Smetana na vaření (12%) - 40 g - 232 kJ
Zeleninový vývar - 400 ml - 55 kJ
Máslo - 5 g - 150 kJ
Mořský vlk - 100 g - 409 kJ
Sůl, bílý pepř, čerstvá bazalka

Celkem 1594 kJ

V hrnci na oleji opečeme šalotku, pak bílý chřest nakrájený na větší kusy a na kostičky nakrájenou bramboru. Zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme cca 15 minut. Potom polévku rozmixujeme na krém a zjemníme smetanou. Krátce prohřejeme. Osolíme a opeříme dle chuti a přidáme několik na hrubo natrhaných lístků čerstvé bazalky. Podáváme spolu s kousky mořského vlka opečenými na másle.

Žádné komentáře: