středa 30. května 2012

Tatarák "Z Kopce"

Hovězí svíčková - 130 g - 754 kJ
Okurky Cornichon - 10 g - 10 kJ
Kapary - 10 g - 10 kJ
Malá šalotka - 8 g - 14 kJ
Parmezán - 5 g - 81 kJ
Worcestrová omáčka - 1,5 KL - 33 kJ
Tabasco - menší KL - 5 kJ
Dijonská hořčice - KL - 40 kJ
Kečup - KL - 35 kJ
Majonéza Yofresh - KL - 130 kJ
Brambory - 150 g - 496 kJ
Olivový olej - 2 g - 76 kJ
Sůl, pepř, čerstvý rozmarýn a bazalka

Celkem 1 684 kJ

Maso nameleme nebo naškrábeme na jemno. Okurky, kapary, šalotku a bylinky nakrájíme na velmi jemné kousky. Parmezán nastrouháme. Vše důkladně promícháme se lžičkou hořčice, kečupu a majonézy. Ochutíme solí, pepřem, worcestrovou omáčkou a trochou tabasca podle chuti. Brambory předvaříme ve slupce v osolené vodě, oloupeme, potřeme trochou oleje a dopečeme v troubě dozlatova.

Žádné komentáře: