Prorostlejší vepřová šunka - 50 g - 500 kJ
Cibule - 90 g - 157 kJ
Česnek - 2 stroužky - 50 kJ
Květák - 220 g - 242 kJ
Rajčata - 250 g - 250 kJ
Suché bílé víno - 1,5 dcl - 330 kJSůl, pepř, bazalka, oregano
Celkem 1 645 kJ
Tučnější vepřovou šunku (nebo lépe velmi libovou slaninu) nakrájíme na kostičky, cibuli na kolečka a opékáme na oleji. Po chvíli přidáme nasekaný česnek a předvařený (cca 10 minut), na větší kusy pokrájený květák. Opékáme až dostane květák lehce barvu a potom přidáme pokrájená rajčata a sušené oregáno. Opepříme a osolíme. Opékáme jěště asi 5 minut. Nakonec nasekáme čerstvu bazalku. Nejlepší "příloha" je sklenka vychlazeného suchého ryzlinku.
Žádné komentáře:
Okomentovat