Cibule - 30 g - 52 kJ
Mrkev - 30 g - 52 kJ
Celer bulva - 20 g - 40 kJ
Olivový olej - 2 g - 76 kJ
Dijonská hořčice - vrchovatá KL - 80 kJ
Hovezí vývar - 30 kJ
Květák - 80 g - 96 kJ
Brambory - 100 g - 330 kJKyselé okurky - 30 g - 30 kJ
Sůl, pepř, čerstvá petržel
Celkem 1 698 kJ
Na pánvi s trochou oleje opečeme na drobné kostičky pokrájenou mrkev, cibuli a celer. Potom dáme vrchovatou lžičku dijonské hořcice, zarestujeme a zalijeme hovězím vývarem (250 - 300 ml), případně vodou. Krátce provaříme, aby se hořčice dobře rozmíchala. Do pekáčku dáme osolené a opepřené králičí stejno, zalijeme vývarem se zeleninou, zakryjeme pokličkou nebo alobalem a pečeme v troubě asi 1 a 3/4 hodiny na 180 st. C. Potom odkryjeme a dopečeme pár minut na 210 st. C. Květák a brambory společně uvaříme do měkka a rozšťoucháme. Přidáme sůl, pepř, posekané kyselé okurky a čerstvou petržel.
Žádné komentáře:
Okomentovat