neděle 5. května 2013

Pstruh s květákovým pyré a čočkovým salátem

Cibule - 25 g - 43 kJ
Mrkev - 25 g - 43 kJ
Řapíkatý celer - 30 g - 42 kJ
Olivový olej - 2 g - 76 kJ
Čočka Beluga - 30 g - 390 kJ
Kuřecí vývar - 9 cl - 25 kJ
Květák - 160 g - 176 kJ
Smetana (12%) - 20 g - 116 kJ
Parmezán - 10 g - 160 kJ
Pstruh - 130 g - 608 kJ
Sůl, pepř, muškátový oříšek, listová petržel

Celkem 1 694 kJ

Mrkev, cibuli a řapíkatý celer nakrájíme na velmi drobné kostičky. Do kastrůlku dáme olej a opečeme na něm zeleninu. Potom nasypeme čočku, zalijeme trojnásobkem kuřecího vývaru, stáhneme plamen a pod pokličkou vaříme cca 30 minut. Před koncem vaření dosolíme a přisypeme nasekanou listovou petržel. Kveták uvaříme cca 15 minut v osololené vodě. Slijeme a rozmixujeme na jemno. Vrátíme zpět do hrnce, zalijeme dvěma lžícemi smetany a nasypeme nastrouhaný parmezán a špetku muškátového oříšku. Krátce prohřejeme, aby pyré lehce zhoustlo. Filety z pstruha osolíme a pepříme. Pečeme v troubě na pečícím papíře 7-8 minut při 200 st. C.


Žádné komentáře: