pátek 3. května 2013

Frittata s medvědím česnekem

Vejce - 2 ks - 720 kJ
Bílek - 1 ks - 75 kJ
Olivový olej - 3 g - 116 kJ
Cibule - 35 g - 61 kJ
Medvědí česnek - 120 g - 150 kJ
Sýr feta - 50 g - 525 kJ
Sůl, pepř

Celkem 1 647 kJ

Na pánvi s olejem orestujeme na kolečka nakrájenou cibuli. Potom přidáme na velké kusy pokrájené listy a stonky medvědího česneku a za občasného promíchání počkáme až zmenší objem (1-2 minuty). Osolíme a posypeme rozdrobenou fetou. Zalijeme rozšlehanými vejci, které jsme osolili a opepřili. Necháme cca minutu na silný plamen a pak dáme dotáhnout do trouby na 4-5 minut při 180 st. C.


Žádné komentáře: