středa 20. února 2013

Plněný lilek

Lilek - 320 g - 371 kJ
Telecí plec - 130 g - 610 kJ
Olivový olej - 3 g - 116 kJ
Jarní cibulka - 50 g - 70 kJ
Česnek - 1 stroužek - 30 kJ
Červená paprika - 60 g - 72 kJ
Rajčata - 120 g - 120 kJ
Parmezán - 15 g - 240 kJ
Sůl, pepř, čerstvá bazalka

Celkem 1 629 kJ

Střední lilek rozpůlíme a dužinu nařízneme několika kolmými tahy nože. Osolíme a dáme půlky péct do trouby na 30 minut při 180 st. C. Mezitím si na pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm nakrájenou jarní cibulku, česnek a namletou telecí plec. Osolíme a opepříme. Až maso chytne barvu, přidáme nakrájenou papriku, chvíli opékáme a pak nakrájená rajčata a bazalku. Stáhneme plamen a dusíme cca 15 minut. To už by měl býl lilek upečený a dužina je pěkně měkká. Vidličkou ji vmáčkneme dovnitř a tak vytvoříme uprostřed obou půlek lilku drobný důlek. Do něj nandáme masovou směs a zasypeme parmezánem. Vrátíme do trouby a pod grilem zapečeme asi 5 minut.

Žádné komentáře: