úterý 19. února 2013

Dýňovo-cizrnové curry

Dýně (hokkaido, muškátová) - 150 g - 249 kJ
Sterilovaná cizrna - 80 g - 391 kJ
Olivový olej - 3 g - 116 kJ
Cibule - 30 g - 53 kJ
Zázvor - 5 g - 7 kJ
Rajčatové pyré - 50 g - 50 kJ
Kokosové mléko - 30 g - 243 kJ
Kuřecí vývar - 150 ml - 30 kJ
Indický chléb naan - 50 g - 520 kJ
Čerstvý koriandr
Sušený koriandr, řimský kmín, kurkuma, cayenský pepř, skořice vcelku, kardamon, sůl

Celkem 1 659 kJ

Na oleji opečeme na větší kusy nakrájenou dýni a cibuli, a na jemno nasekaný čerstvý zázvor. Potom dáme koření - 1/2 lžičky koriandru a kurkumy, 1 lžičku římského kmínu, špetku cayenského pepře, kousek skořice vcelku a asi 5 tobolek kardamonu. Velmi krátce zarestujeme a přidáme cizrnu a drcená rajčata. Zalijeme kuřecím vývarem a kokosovým mlékem. Přikryjeme pokličkou, stáhneme plamen a zvolna dusíme 25 až 30 minut až se dýně začne rozpadat a lehce zahustí omáčku. Odstraníme skořici a kardamon. Nakonec přisypeme čerstvý koriandr a podle chuti dosolíme. Jako příloha se hodí rýže nebo chléb naan.

Žádné komentáře: