Pstruh - 160 g - 694 kJ
Máslo - 10 g - 300 kJ
Brambory - 150 g - 495 kJ
Šalotka - 30 g - 55 kJ
Kuřecí (zeleninový) vývar - cca 50 ml - 25 kJ
Medvědí česnek - 80 g - 100 kJ
Sůl, pepř, pažitka
Celkem 1 669 kJ
Filety ze pstruha opečeme na polovině másla. Až bude hotový, vyndáme ho z pánve a uložíme do tepla. Vhodíme do pánve šalotku a zprudka orestujeme. Pak zalijeme asi panákem silného vývaru a částečně zredukujeme. Přidáme uvařené brambory, čerstvou listovou petržel nebo pažitku a společně rozšťoucháme. Na druhé půlce másla zvolna spaříme listy medvědího česneku (lze nahradit za čerstvý špenát) a dochutíme solí a pepřem.
Žádné komentáře:
Okomentovat