Oliový olej - 6 g - 232 kJ
Bílé víno - 0,05 l - 110 kJ
Stroužek česneku - 30 kJ
Cibule - 90 g - 158 kJ
Dýně - 160 g - 256 kJTěstoviny - 30 g - 444 kJ
Parmezán - 7 g - 112 kJ
Sůl, pepř, chilli paprička, čerstvá petržel
Celkem 1 672 kJ
Na půlce oleje orestujeme nakrájený česnek a chilli papričku. Přihodíme očištěné slávky, zalijeme bílým vínem a přikryjeme pokličkou. Necháme cca 5 minut dusit, občas můžeme s hrncem zatřást, aby se mušle promíchaly. Potom slávky odstavíme z plamene, vyndáme ze skořápek (neotevřené vyhodíme) a maso vrátíme do vývaru.
Na druhé půlce oleje důkladně osmahneme na drobno nakrájenou dýni a cibuli, až získají trochu barvu. Potom vsypeme trochu drobných těstovin (např. těstovinové rýže), jestě chvilku restujeme a pak zalijeme cca 1/4 litrem vody. Dusíme asi 10 minut. Vidličkou rozmačkáme největší kousky dýně, aby se polévka zahustila. Pak přilijeme vývar z mušlí s masem, nasypeme čerstvou petržel a dochutíme solí a pepřem. Prohřejeme a těsně před podáváním zasypeme na talíři trochou parmezánu.
Žádné komentáře:
Okomentovat