neděle 22. května 2011

Pstruh se zapečeným chřestem

Filety ze pstruha - 180 g - 780 kJ
Zelený chřest - 270 g - 246 kJ
Zakysaná smetana (light) - 50 g - 280 kJ
Parmezán - 15 g - 245 kJ
Sůl, pepř

Celkem 1 551 kJ

Zelený chřest ogrilujeme na grilovací pánvi na sucho, aby dostal oříškovou příchuť. Pak ho vložíme do zapékací misky a poklademe směsí zakysané smetany a nastrouhaného parmezánu. Pokud bude směs moc hustá, můžeme naředit trochou vody. Nezakryté hlavičky chřestu jemně osolíme hrubou solí. Filety ze pstruha osolíme, opepříme a dáme do pekáčku na pečící papír. Oboje pečeme v troubě na 210 st. C asi 13 minut, na posledních pár minut můžeme zapnout horní gril.

Žádné komentáře: