neděle 22. května 2011

Pstruh s petrželí a balsamicovými brambory

Menší pstruh - 1 ks -  800 kJ
Petželová nať - 1 hrst - 30 kJ
Brambory - 120 g  - 396 Kj
Cibule - 100 g - 175 kJ
Olivový olej - 3 g - 116 kJ
Balsamicový ocet - 20 g - 70 kJ
Sůl, pepř

Celkem 1 587 kJ

Brambory nakrájíme a dáme asi na 5 minut předvařit. Až mírně schladnou, dáme je do pekáčku, přidáme na větší měsíčky nakrájenou cibuli, lžičku oleje, špetku soli a 3-4 lžíce balsamicového octa. Dobře promícháme a dáme asi na 40 minut do trouby na 210 st. C. Během pečení promícháme.
Pstruha nařízeme na kůži, osolíme a opepříme. Do břicha nacpeme velkou hrst hladkolisté petržele a zabalíme do alobalu. Pečeme společně s bramborami asi 20 minut.

Žádné komentáře: