neděle 22. května 2011

Biftek s jarní zeleninou

Hověží svíčková - 170 g - 986 kJ
Zelený chřest - 75 g - 68 kJ
Jarní cibulka - 75 g - 105 kJ
Mladá mrkev - 75 g - 138 kJ
Cuketa - 75 g - 58 kJ
Olivový olej - 6 g - 322 kJ
Hrubá mořská sůl, pepř, bazalka

Celkem 1 677 kJ

Zeleninu nakrájíme na větší kousky. Na grilovací pánvi na sucho opečeme chřest, cuketu a mrkev. Až dostane zelenina barvu, přilijeme lžičku oleje a přidáme cibulku. Opékáme dokud není zelenina měkká, ale stále musí zůstat křupavá. Nakonec přídáme pár lístků bazalky a hrubou sůl.
Na rozpálené kvalitní pánvi se špetkou oleje opečeme opepřený biftek asi 3 minuty z každé strany (pro medium) a pak necháme stažený z plamene ještě pod pokličkou asi 4 minuty dojít. Přesypeme mořskou solí.

Žádné komentáře: