pondělí 7. března 2011

Panenka s jogurtovým bramborem

Vepřová panenka - 120 g - 683 kJ
Brambory - 120 g - 396 kJ
Olivový olej - 4 g - 155 kJ
Jogurt bílý (Hollandia) - 60 g - 174 kJ
Sušená šunka (např. Tyrolská) - 20 g - 200 kJ
Cibule - 55 g - 90 kJ
Sůl, pepř, pažitka, Podravka bez glutamátu

Celkem 1 698 kJ

Větší bramboru předvaříme ve slupce asi 15-20 minut v osolené vodě, aby nebyla úplně uvařená. Po vychladnutí oloupeme, rozkrojíme na půlky a vydlabeme vnitřek brambory, abysme dosáhli tvaru lodičky a požadované gramáže. Potřeme olejem a dáme péct do trouby asi na 25 až 30 minut při 200 st. C. Pánev potřeme olejem a opečeme na kousky nakrájenou sušenou šunku. Až pustí trochu tuku, přidáme a cibulku a restujeme do změknutí. Dáme vychladnout. Smícháme s jogurtem a pažitkou, dochutíme Podravkou a pepřem. Vychladíme v lednici. Panenku osolíme, opepříme a zprudka zatáhneme na pánvi. Pak dáme na 10-12 minut k bramborám do trouby. Měla by uprostřed zůstat trochu růžová. Nakonec naplníme bramboru studenou jogurtovou náplní a podáváme s upečenou panenkou.

Žádné komentáře: