pátek 1. srpna 2008

Špenátová pizza

Mouka hladká - 40 g - 593 kJ
Droždí - 3 g - 13 kJ
Olivový olej - 3 g - 116 kJ
Cca 2 lžíce vody
Madeland light 30 % - 25 g - 275 kJ
Rajčatové pyré (passata) - 50 g - 50 kJ
Špenátové listy (Bonduelle) - 150 g - 188 kJ
Česnek - 1 stroužek - 30 kJ
Vejce - 1 ks - 361 kJ
Bazalka, sůl.

Celkem 1626 kJ

Z mouky, droždí, oleje a vody vypracujeme hladké těsto a necháme asi 1 hodinu vykynout. Pak ho rozválíme na co nejtenší plát. Těsto potřeme směsí z rajčat, bazalky a se solí utřeného česneku. Pak naklademe špenátové listy a pizzu  posypeme nastrouhaným sýrem. Nakonec vyklepeneme doprostřed vajíčko. Pečeme na 240 °C asi 5 až 6 minut.


1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

ahojky jsem tvá faninka a tvé recepty jsou vyníkající.Jsem po operaci žaludku a tvé recepty jsou mi inspirací a tvá váha?úžasné gratuluju