neděle 24. listopadu 2013

Vepřové plátky, salát z červené řepy

Vepřová kýta - 140 g - 798 kJ
Olivový olej - 3 g - 116 kJ
Červená řepa - 230 g - 414 kJ
Jablko - 50 g - 135 kJ
Červená cibule - 30 g - 52 kJ
Křen - 10 g - 40 kJ
Bílý jogurt - 40 g - 104 kJ
Citronová šťáva - 1 PL - 20 kJ
Sůl, pepř, rozmarýn, listová petržel

Celkem 1 679 kJ

Červenou řepu uvaříme ve vodě, nebo upečeme v troubě zabalenou v alobalu (neoloupaná, péct cca 2 h na 200 st. C). Po vychladnutí ji nastrouháme na hrubém stuhadle spolu s jablkem. Přidáme na jemno nastrouhaný křen, pokrájenou červenou cibuli, lžíci jogurtu, lžíci citronové sťávy a nasekanou listovou petržel. Zamícháme a necháme vychladit v lednici. Plátky vepřové kýty ochutíme solí, pepřem, posekaným rozmarýnem a opečeme na oleji.

Žádné komentáře: