úterý 26. listopadu 2013

Červené kuřecí curry s lilkem

Olivový olej - 3 g - 116 kJ
Kuřecí prso - 130 g - 559 kJ
Cibule - 40 g - 70 kJ
Česnek - 1 stroužek - 30 kJ
Zázvor - 10 g - 12 kJ
Rajčata - 150 g - 150 kJ
Rajský protlak - KL - 60 kJ
Lilek - 100 g - 116 kJ
Kuřecí vývar - 200 ml - 30 kJ
Citronová šťáva - PL - 15 kJ
Chléb naan - 50 g - 520 kJ
Sůl, chilli paprička, mletý koriandr, mletý římský kmín, kurkuma, cayenský pepř, garam masala, čerstvý koriandr

Celkem 1 678 kJ

Na oleji opečeme na drobno nakrájený česnek, cibuli, zázvor, chilli papričku a na větší kusy pokrájené a osolené kuřecí prso. Po několika minutách přidáme koření - asi po 1/2 lžičce korinadru, kurkumy a římského kmínu + špetku cayenského pepře nebo mletého chilli. Rychle promícháme a dáme ještě lžičku rajčatového protlaku. Krátce zarestujme, aby koření nezhořklo a přidáme pokrájená rajčata a lilek. Opět krátce opékáme a potom zalijeme asi 200 ml vody nebo kuřecího vývaru. Necháme na střední plamen probublávat 15-20 minut, pak přisypeme asi 1/2 lžičky garam masaly a jěště 5 minut provaříme. Nakonec nasekáme čerstvý koriandr a nalijeme lžíci citronové štávy. Jako příloha se hodí rýže, kuskus nebo indický chléb naan.

Žádné komentáře: