středa 6. listopadu 2013

Kuře s hráškem, mrkví a rýžovými nudlemi

Olivový olej - 3 g - 116 kJ
Cukrový hrášek - 100 g - 300 kJ
Mrkev - 80 g - 140 kJ
Kuřecí prso - 110 g - 473 kJ
Česnek - 1 stroužek - 30 kJ
Zázvor - 10 g - 15 kJ
Sojová omáčka - 1 lžíce - 30 kJ
Rybí omáčka - 1 lžíce - 20 kJ
Citronová šťáva - 1 lžíce - 25 kJ
Rýžové nudle - 35 g - 525 kJ
Sůl, pepř, chilli paprička, čerstvý koriandr

Celkem 1 679 kJ

Na pánev dáme restovat na plátky pokrájenou mrkev a na půlky překrájené lusky cukrového hrášku. Po pár minutách přihodíme na drobno pokrájený zázvor, česnek a chilli papričku společně s kousky kuřecího prsa. Lehce osolíme a opepříme. Až bude kuře hotové zalijeme citronovou šťávou, rybí a sojovou omáčkou. Necháme krátce vyredukovat. Potom přidáme rýžové nudle, které jsme před tím na asi 5 minut přelili vroucí vodou. Nakonec nasekáme čerstvý koriandr.

1 komentář:

Adéla Oklešťková řekl(a)...

Výborné! Mrzí mě, že už neblogujete.