neděle 3. listopadu 2013

Kořeněná kuřecí polévka s batáty a špenátem

Olivový olej - 3 g - 116 kJ
Cibule - 40 g - 70 kJ
Rajský protlak - vrchovatá KL - 65 kJ
Česnek - 1 stroužek - 30 kJ
Kuřecí vývar - 300 ml - 50 kJ
Rýže - 20 g - 296 kJ
Batáty - 110 g - 396 kJ
Kuřecí prso - 130 g - 559 kJ
Baby špenát - 70 g - 70 kJ
Citronová šťáva - 15 kJ
Sůl, pepř, mletý koriandr, mletá paprika, mletá skořice, kayenský pepř

Celkem 1 667 kJ

V hrnci na oleji opečeme cibuli a česnek. Potom přisypeme koření - 1/2 KL mleté papriky, 1/2 KL mletého koriandru, 1/4 KL mleté skořice a asi 1/5 KL kayenského pepře. Také přidáme vrchovatou lžičku rajčatového protlaku a krátce vše zarestujeme. Zalijeme 300 ml kuřecího vývaru a 300 ml vody, důkladně osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Vložíme kuřecí prso vcelku, asi 2 lžíce rýže a na kostičky nakrájené batáty. Pozvolna vaříme asi 35 minut. Pak prso vyndáme, pomocí vidliček ho natrháme na vlákna a vrátíme zpět. Nakonec přidáme velkou hrst čerstvých špenátových listů a ješte 4-5 minut vaříme. Před podáváním do polévky vymačkáme šťávu z asi 1/4 citrónu.

Žádné komentáře: