pátek 22. listopadu 2013

Htipiti - řecká pomazánka

Bílé tenkostěnné papriky - 250 g (asi 3 kusy) - 170 kJ
Sýr feta - 70 g - 735 kJ
Nízkotučný tvaroh - 60 g - 166 kJ
Česnek - 2 stroužky - 50 kJ
Pečivo - 50 g - 500 kJ
Citronová šťáva - PL - 15 kJ
Sůl, pepř, chlli paprička, římský kmín, mletá paprika

Celkem 1 636 kJ

Papriky upečme v troubě asi 15 minut na 220 st. C. Vyndáme je a necháme krátce zapařit v misce přikryté potravinovou fólií, aby jsme mohli jednoduše oloupat slupku. Po oloupání ještě z paprik vymačáme přebytečnou vodu, aby pomazáka nebyla moc řídká. Do mixeru dáme papriky, fetu, tvaroh, nadrcený česnek a na malé kousky nakrájenou chilli papričku. Přidáme pepř, asi 1/4 lžičky římského kmínu, asi 1/2 lžičky mleté papriky, lžíci citronové šťávy a dobře umixujeme. Pokud bude třeba, dosolíme. Dáme vychladit alespoň na 12 hodin do lednice.

Žádné komentáře: