čtvrtek 14. března 2013

Bazalkové kuře s dýňovou polentou

Kuřecí prso - 130 g - 559 kJ
Olivový olej - 3 g - 116 kJ
Polotučný tvaroh - 30 g - 120 kJ
Česnek - 1 stroužek - 30 kJ
Instantní polenta - 30 g - 441 kJ
Dýně (hokkaido, muškátová) - 140 g - 232 kJ
Parmezán - 10 g - 160 kJ
Sůl, pepř, čerstvá bazalka

Celkem 1 658 kJ

Dýni oloupeme, nakrájíme na kousky a dáme vařit do osolené vody na 15 minut. Asi 10 velkých lístků bazalky nasekáme na drobno, smícháme s tvarohem a stroužkem česneku utřeným se solí. Opepříme. Kuřecí prso rozřízneme podélně napůl, rozevřeme a nandáme do něj tvarohovo-bazalkovou směs. Zavřeme, spíchneme párátky a potřeme olejem. Na rozpálené pánvi zprudka opečeme z obou stran a pak dáme dopéct do trouby vyhřáté na 170 st. C asi na 10 minut. Přivedeme k varu 120 ml vody a pak do ní pomalu vmícháme instantní polentu. Za stálého míchání provaříme asi 3 minuty, pak přidáme rozmixovanou uvařenou dýni a nastrouhaný parmezán. Dobře promícháme a dochutíme pepřem, případně solí.


Žádné komentáře: