sobota 8. prosince 2012

Kuřecí Bhuna

Kuřecí prso - 100 g - 430 kJ
Olej - 6 g - 232 kJ
Cibule - 120 g - 210 kJ
Česnek - 2 stroužky - 60 kJ
Zázvor - 7 g - 10 kJ
Rajčata - 150 g - 150 kJ
Zelená paprika - 100 g - 67 kJ
Rýže - 35 g - 518 kJ
Mletý koriandr, kurkuma, trocha mletého chilli, zelená chilli paprička, garam masala, čerstvý koriandr

Celkem 1 677 kJ

Na pánev dáme lžičku oleje a opečeme cibuli. Až cibule zesklovatí, přidáme drobně nakrájený česnek a zázvor a opět chvíli opékáme. Potom přidáme druhou lzičku oleje, nasypeme cca 1 lžičku kurkumy, 1 lžičku mletého koriandru a špetku mletého chilli. Dobře cibuli obalíme kořením a přidáme nakrájená rajčata, která jsme po spaření oloupali ze slupky. Opékáme asi 3-4 minuty, až se rajčata začnou rozpadat. Vhodíme kuře nakrájené na kousky (pepř, sůl), přikryjeme pokličkou a za občasného promíchání opékáme na silný plamen cca 7 minut. Následně dáme asi 1/3 zelené chilli papričky, nakrájenou zelenou papriku a lžičku garam masaly. Zalijeme 125 ml vody a na střední plamen pod pokličkou dusíme 10-15 minut, až se prakticky včechna voda odpaří. Nakonec posypeme čerstvým koriandrem. Podáváme s rýží.


Žádné komentáře: