neděle 26. února 2012

Thajské curry s krevetami a hráškem

Pečená paprika - 50 g - 100 kJ
Česnek - 1 stroužky - 30 kJ
Rajčatový protlak - KL (15 g) - 65 kJ
Olivový olej - 5 g - 198 kJ
Zázvor - 12 g - 15 kj
Sojová omáčka - 1 lžíce - 40 kJ
Rybi omáčka 1 - lžíce - 20 kJ
Krevety - 150 g - 465 kJ
Cukrový hrášek - 100 g - 180 kJ
Kokosové mléko - 50 g - 405 kJ
Čerstvý koriandr, citronová tráva, listy citrusu kaffir, chilli paprička, sůl, pepř

Celkem 1 518 kJ

Do mixéru dáme menší sterilovanou pečenou papriku, lžičku rajského protlaku, česnek a kousek zázvoru. Přidáme hrst koriandrové natě, 1-2 pokrájené citronové trávy, asi půlku chilli papričky, několik šušených kaffirových listů a zalijeme lžící rybí a sojové omáčky. Zakápneme olivovým olejem a rozmixujeme na co nejjemnější pastu. Pak přednáme pastu do zahřáté pánve a chvíli opékáme. Přidáme vyloupané krevety a společně opět zarestujeme. Dále přidáme cukrový hrášek a po chvíli zalijeme půl deci kososového mléka a ještě přilijeme cca deci vody (či lépe zeleninového nebo kuřecího vývaru). Necháme asi 5 minut provařit a podle chuti dokončíme solí a pepřem.

Žádné komentáře: