pátek 10. února 2012

Salát z bulguru, šunky a okurek

Bulgur - 50 g - 725 kJ
Kvalitní šunka - 50 g - 230 kJ
Olivový olej - 3 g - 116 kJ
Cibule - 35 g - 60 kJ
Dijonská hořčice - KL - 35 kJ
Vejce - 1 ks - 360 kJ
Cherry rajčata - 100 g - 100 kJ
Sterilované okurky - 60 g - 60 kJ
Sůl, pepř, čerstvá petržel

Celkem 1 686 kJ

Bulgur zalijeme asi dvojnásobkem vody, osolíme, povaříme cca 2 minuty a necháme 20 minut pod pokličkou dojít. Bulgur přendáme do mísy ve které máme nakrájená cherry rajčata, sterilovanou okurku a vejce uvařené na tvrdo. Na pánvi s olejem opečeme na malé kostičky nakrájenou šunku a cibuli, dokud vše nechytí barvu. Pak stáhneme plamen a zalijeme 4-5 lžícemi nálevu z okurek a přidáme lžičku hořčice. Celé vmícháme do bulguru jako zálivku. Doplníme o čerstvou nasekanou petržel, pepř a lehce osolíme.

Žádné komentáře: