neděle 5. února 2012

Pečená dýně a řepa s kuřetem a fetou

Dýně - 180 g - 301 kJ
Červená řepa - 100 g - 180 kJ
Kuřecí prsa - 130 g - 559 kJ
Olivový olej - 6 g - 232 kJ
Česnek - 3 menší stoužky - 60 kJ
Sýr Feta - 30 g - 320 kJ
Hrubozrnná sůl, pepř, čerstvý rozmarýn

Celkem 1 652 kJ

Dýni a řepu nakrájíme na kousky (dýni spíše na větší a řepu na menší, aby se rovnoměrně propekly), kuřecí maso rozdělíme na větší kusy a dáme do pekáče. Přidáme 3 malé stroužky česneku a několik větviček čerstvého rozmarýnu. Vše zalijeme 2 lžičkami olivového oleje, důkladně zasypeme hrubou mořskou solí, opepříme a promícháme. Pečeme v troubě 35 - 40 minut na 200 st. C. Před podáváním posypeme rozdrobenou fetou.

Žádné komentáře: