pondělí 9. července 2012

Grilované kalamáry s avokádovým salátem

Kalamáry - 180 g - 519 kJ
Olivový olej - 5 g - 193 kJ
Avokádo - 100 g - 670 kJ
Červená cibule - 35 g - 62 kJ
Cherry rajčata - 75 g - 75 kJ
Zelený chřest - 80 g - 88 kJ
Limetová šťáva - 1-2 lžíce - 40 kJ
Česnek - stroužek - 30 kJ
Sůl, pepř, hladkolistá petržel, chilli paprička

Celkem 1 677 kJ

Kalamáry očistíme, chapadla překrojíme a tělo rozřízneme na plát. Nařežeme do něj mělké zařezy, osolíme a zlehka opepříme. Potřeme olejem. Na rozpálené grilovací pánvi opékáme cca 1 minutu nařezanou stranou, pak otočíme a až se tělo zkroutí do ruličky, tak vyndáme do misky. Chapadla opékáme asi 2 minuty. Zkroucená těla nakrájíme na kolečka a vše zalijeme lzičkou olivového oleje, zakápneme limetovu šťávou a zasypeme bylinkami. Dobře promícháme a případně dosolíme. Na salát uvaříme zelený chřest (2-3 minuty) a schladíme v ledové vodě. Zralé avokádo rozmělníme vidličkou a pak smícháme s chřestem, rajčaty, cibulí. Dochutíme česnekem utřeným se solí, pepřem, limetovou šťávou, petrželí a kouskem chilli papričky.

Žádné komentáře: