neděle 3. března 2013

Mořský vlk se zapečenými fenyklovými bramborami

Mořský vlk - 180 g - 731 kJ
Olivový olej - 3 g - 116 kJ
Brambory - 120 g - 396 kJ
Fenykl - 120 g - 137 kJ
Kuřecí vývar - 150 ml - 30 kJ
Smetana na vaření (12%) - 40 g  - 232 kJ
Sůl, pepř, sušený česnek, drcený kmín, fenyklová semínka

Celkem 1 642 kJ

Fenykl a brambory nakrájíme na velmi tenké plátky (cca 2 mm), dáme do mísy, opepříme, důkladně osolíme, přisypeme šušený česnek, drcený kmín a fenyklová semínka. Zajileme necelým 1,5 dcl kuřecího vývaru a panákem smetany. Promícháme, nandáme do zapékací misky, upěchujeme a přelijeme zbytkem tekutiny. Zakryjeme pokličkou nebo alobalem a dáme péct do trouby při 160 st. C na 45 minut. Pak sundáme alobal, zvýšíme teplotu na 210 st. C a dopečeme asi 12 minut. Filet z mořského vlka osolíme, opepříme, nařízeneme několika řezy kůži a opečeme zprudka na oleji kůží dolů.


Žádné komentáře: