neděle 10. března 2013

Pomalu pečené králičí stehno

Králičí stehno - 160 g (hmotnost bez kosti) - 912 kJ
Cibule - 50 g - 88 kJ
Česnek - 1 stroužek - 30 kJ
Mražený špenát (Bonduelle) - 200 g - 260 kJ
Smetanový bílý jogurt - 15 g - 75 kJ
Brambory - 100 g - 330 kJ
Sůl, pepř, drcený kmín, sušený česnek

Celkem 1 695 kJ

Králičí stehno důkladně okořeníme solí, pepřem, sušeným česnekem a drceným kmínem. Cibuli nakrájíme na jemno a dáme do pekáčku. Na ni položíme králičí stehno, zalijeme asi 1/4 litrem vody, přiklopíme pokličkou (nebo alobalem) a pečeme 2,5 hodiny na 150 st. C. Přibližně jednou za půl hodiny stehno přeléváme výpekem. Do kastrolu dáme rozmražený špenát a nakrájený česnek, osolíme a opepříme, dusíme přibližně 20 minut. Před podáváním zjemníme lžičkou smetanového jogurtu. Po uplnutí 2,5 hodiny z pekáčku se stehnem sundáme alobal a dopečeme 7–10 minut při 220 st. C. Přendáme na talíř společně se špenátem a uvařenými bramborami, a zalijeme zbytkem výpeku z pekáče.

Žádné komentáře: