pondělí 30. dubna 2012

Těstoviny s kapary a tuňákem

Olej z nakládaných sušených rajčat - 5 g - 150 kJ
Šalotka - 25 g - 45 kj
Tuňák ve vlastní šťávě - 60 g - 272 kJ
Kapary - 20 g - 20 kJ
Rajčatové pyré (passata) - 150 g - 150 kJ
Těstoviny - 60 g - 888 kJ
Grana Padano - 10 g - 160 kJ
Sůl, pepř, sušená petržel

Celkem 1 680 kJ

Na pánev dáme dvě lžičky oleje z nakládaných sušených rajčat, prihodíme na kolečka nakrájenou šalotku a tuňáka z plechovky. Zprudka opečeme a pak přisypeme celé kapary a krátce orestujeme, aby ztratily na štiplavosti. Zalijeme drcenými rajčaty, zasypeme sušenou petrželí, několik minut dusíme, aby směs zhoustla. Vypneme plamen a vmícháme trochu nastrouhaného výrazného sýra (Grana Padano, parmezán). Nakonec smícháme s uvařenými těstovinami a trochou vody z těstovin pro vytvoření omáčky.

Žádné komentáře: