sobota 28. dubna 2012

Frittata s chřestem

Zelený chřest - 130 g - 142 kJ
Vejce L - 2 ks - 690 kJ
Bílek z jednoho vejce - 65 kJ
Olivový olej - 5 g - 198 kJ
Light šunka - 2 plátky - 20 g - 200 kJ
Česnek - 1 stroužek - 30 kJ
Čerstvý kozí sýr - 30 g - 315 kJ
Sůl, pepř

Celkem 1 640 kJ

Chřest dáme na cca 3 minuty povařit do vařící vody a hned, pro zachování barvy, prudce schladíme studenou vodou. (Není nezbytné jej vařit, stačí pak prodloužit dobu přípravy chřestu na pánvi). Na pánvi rozpálíme olej a krátce a zprudka opečeme chřest a tyrolskou šunku. Po chvili přidáme na jemno nakrájený česnek. Pak zalijeme vejci rozšlehanými spolu s bílkem, které jsme osolili a opepřili. Ješte cca minutu opékáme na pánvi. Potom na povrch rozdrobíme kozí sýr a dáme do trouby vyhřáté na 180 st. C dopéct, dokud vejce nebudou tuhé, nesmí být ale vysušené (cca 5 minut).

Žádné komentáře: