sobota 21. dubna 2012

Krůtí karbanátek, jarní štiplavý salát

Mleté krůtí maso - 190 g - 988 kJ
Olivový olej - 2 g - 76 kJ
Ředkvičky - 120 g - 88 kJ
Medvědí česnek - 75 g - 95 kJ
Jarní cibulka - 50 g - 75 kJ
Dijonská hořčice - větší KL - 65 kJ
Jablečný ocet - PL - 20 kJ
Bílý jogurt - 50 g - 125 kJ
Sůl, pepř

Celkem 1 532 kJ

Krůtí mleté maso osolíme, opepříme a dobře propracujeme. Necháme asi 10 minut odpočinout a vytvarujeme karbanátek. Potřeme ho olejem a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 st. C na 18-20 minut. Mezitím nakrájíme ředkvičky na tenké plátky a jarní cibulku na vetší kousky. Medvědímu česneku utrháme stonky a nakrájíme asi na centimetrové dílky, listy natrháme na velké kusy. Zálivku na salát připravíme z dijonské hořcice, bílého jogurtu a lžíce jablečného octa. Dochutíme solí a pepřem.

Žádné komentáře: