středa 2. října 2013

Candát v parmské šunce s pečeným lilkem

Candát - 150 g - 525 kJ
Sušená rajčata v oleji - 20 g - 140 kJ
Sušená šunka - 20 g - 200 kJ
Česnek - 2 stroužky - 50 kJ
Lilek - 400 g - 464 kJ
Permezán - 10 g - 160 kJ
Nízkotučný tvaroh - 40 g - 110 kJ
Sůl, pepř, čerstvá petržel, citronová sťáva

Celkem 1 649 kJ

Filet z candáta rozdělíme na 2 poloviny. Osolíme, opepříme a pokapeme citronovu šťávou. Strany bez kůže potřeme směsí okapaných a pak na jemno nasekaných sušených račat, stroužku česneku a listové petržele. Oba kousky ryby dáme potřenými stranami k sobě, obalíme v parmské šunce a necháme takto v lednici asi hodinu marinovat. Pečeme v troubě 11-12 minut při 210 st. C.
Lilek překrojíme napůl, několikrát nařízneme dužinu a pečeme v troubě cca 30 minut na 180 st. C. Poté vydlabeme dužinu z lilku a necháme ji v cedníku vykapat. Potom přendáme do kastrůlku a zahříváme, aby se ještě vypařila nějaká tekutina. Následně prolisujeme stroužek česneku, nastrouháme parmazán a spojíme lžící tvarohu. Dochutíme solí, pepřem a nasekanou perželí.

Žádné komentáře: