pátek 4. října 2013

Asijské masové koule v rajčatové omáčce

Mleté krůtí maso - 150 g - 780 kJ
Olivový olej - 4 g - 150 kJ
Česnek - 2 stroužky - 50 kJ
Závor - 12 g - 15 kJ
Cibule - 30 g - 52 kJ
Drcená rajčata (passata) - 200 g - 200 kJ
Sojová omáčka - 1 lžíce - 40 kJ
Špagetová dýně - 300 g - 330 kJ
Sůl, pepř, chilli paprička, citronová tráva, čerstvý koriandr

Celkem 1 617 kJ

Z citronové trávy odstraníme tuhou vnější vrstvu a společně s chilli papričkou, cibulí, česnekem a zázvorem ji nasekáme na co nejjemnějsí kousky. Asi polovinu smícháme s mletým masem. Přidáme sůl, pepř, nasekaný koriandr a dobře propracujeme. Vytvoříme kuličky, které opečeme krátce na oleji aby dostaly barvu. Potom je vyndáme, a na stejné pánvi orestujeme zbytek nasekané směsi a zalijeme drcenými rajčaty. Vrátíme zpět kuličky a dusíme až budou hotové. Nakonec dochutíme nasekaným koriandrem, případně solí.
Špagetovou dýni rozkrojíme, přikryjeme alobalem a dáme péct do trouby asi na 35-40 minut při 200 st. C. Po upečení vidličkou vyškrabujeme vnitřek dýně, který se rozpadá do tvaru "špaget". Posolíme, promícháme a podáváme s omáčkou.

Žádné komentáře: