neděle 24. února 2013

Mořský vlk dušený s lilkem a rajčaty

Mořský vlk - 150 g - 613 kJ
Lilek - 100 g - 116 kJ
Cibule - 50 g - 88 kJ
Česnek - 1 stroužek - 30 kJ
Olivový olej - 3 g - 116 kJ
Zázvor - 5 g - 7 kJ
Drcená rajčata (passata) - 200 g - 200 kJ
Těstoviny - 35 g - 518 kJ
Sůl, pepř, římský kmín, mletá paprika, uzená mletá paprika
Čerstvý koriandr

Celkem 1 688 kJ

Lilek podélně rozkrojíme na čtvrtiny a pak na asi půlcentimertové plátky, cibuli na menší klínky. Ve větší pánvi rozpálíme olej dáme opékat cibuli a lilek. (Je potřeba důkladně orestovat, cca 5 minut, aby lilek dostal barvu a nebyl ve finále nedovařený.) Následně přidáme na drobno nakrájený česnek a zázvor. Asi minutu opékáme, a pak nasypeme koření - lžičku římského kmínu, půl lžičky mleté papriky, sůl, pepř a pokud máte, čtvrt lžičky uzené mleté papriky. Zalijeme drcenými rajčaty a asi 1 dcl vody nebo vývaru. Stáhneme plamen a dusíme přiklopené pokličkou 7-8 minut. Potom vložíme na větší kusy nakrájený filet z mořského vlka, který jsme lehce osolili a opepřili. Přehrneme přes rybu omáčku a zeleninu, aby nasákla chuť a dusíme dalších asi 6 minut. Na konec dochutíme čerstvým koriandrem. Jako přílohu servírujeme těstoviny.


Žádné komentáře: