neděle 21. srpna 2011

"Skotské vejce" na fazolkách

1 vejce M uvařené na tvrdo - 317 kJ
Syrové vejce - 1/2 (25 g) - 143 kJ
Telecí plec - 130 g - 650 kJ
Toustový chléb - 15 g -  180 kJ
Rajčata - 230 g - 220 kJ
Mražené fazolové lusky - 100 g - 115 kJ
Česnek - 1 stroužek g - 30 kJ
Sůl, pepř, bazalka, majoránka

Celkem 1 665 kJ 

Namleté maso smícháme s 1/2 syrového vejce, ve vodě namočeným a vymačkaným toustovým chlebem a jemně nasekaným česknekem. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku. 1 vejce uvaříme na tvrdo a oloupeme. Z masa vytvoříme silnější plát, do kterého zabalíme vejce.
Do pekáčku nasypeme na dno zelené fazolky, osolíme, a pak nakrájená rajčata společně s čersvou bazalkou. Uprosřed vytvoříme místo, do kterého dáme vejce zabalené v mase. Pečeme 25 minut na 150 st. C a dalších 5 minut pod grilem na maximální teplotu.

Žádné komentáře: