sobota 28. června 2008

Pizza se zeleninou

Těsto:
Mouka hladká - 40 g - 593 kJ
Droždí - 3 g - 13 kJ
Olivový olej - 3 g - 116 kJ
Asi 3 lžíce vody
Špetka soli

Obloha:
Cibule - 50g - 68 kJ
Menší KL rajského protlaku - 20 g - 75 kJ
Paprika žlutá - 50 g - 60 kJ
Rajčata - 100 g - 84kJ
Kuřecí šunka - 40 g - 212 kJ
Madeland light 30% - 30g - 330 kJ
Bazalka, sušený česnek, chilli, sůl

Celkem 1552 kJ

Smícháme suroviny na těsto, zpracujeme do hladka a necháme asi 1-2 hodiny vykynout. Pak je třeba těsto rozválet na co nejtenší placku. Já k dosažení co nejtenší pizzy používám velký mikrotenový sáček, do kterého těsto dám a roválím ho v něm. Tím dosáhnu velmi tenkého těsta (co největší plocha na umístění oblohy :-) ), navíc bez podsypávání moukou (další Kj navíc). Většinou se povede pizza o průměru většího talíře, asi tak 30 cm.

Na těsto naneseme základ z rajského protlaku, trošinky vody, a okořeněný bazalkou, česnekem, solí a možno i chilli. Pak na těsto naskládáme zbytek surovin.

Nakonec posypeme sýrem.
Dáme do drouby předehřáté na 230-240 °C na asi 5 až 6 minut.

Žádné komentáře: