středa 4. ledna 2012

Lilek zapečený v rajčatové omáčce

Krůtí prso - 120 g - 528 kJ
Lilek - 160 g - 186 kJ
Olivový olej - 5 g - 193 kJ
Rajčatové pyré (passata) - 300 g - 300 kJ
Cibule - 25 g - 43 kJ
Mrkev - 25 g - 43 kJ
Celer - 20 g - 37 kJ
Sýr Madeland Light (30%) - 30 g - 330 kJ
Sůl, pepř, sladidlo Cukren, sušený česnek, čerstvá bazalka a hladkolistá petržel

Celkem 1 660 kJ

V malém hrnci rozehřejeme lžičku oleje a opečeme na drobné kostičky nakrájenou cibuli, mrkev a celer, spolu s namletým krůtím masem. Osolíme, opepříme. Až krůta dostane světlou barvu, zalijeme passatou, přidáme čerstvou bazalku a petržel, dochutíme trochou cukru nebo sladidla (na špičku lžičky) a necháme 15 minut dusit. Mezitím nakrájíme lilek na 3-4mm plátky, osolíme a necháme vypotit. Pak ho osušíme, potřeme zlehka olejem a na pánvi opečeme do měkka. Do zapékací misky dáme vrstvu omáčky, pak poklademe plátky lilku (několik necháme na další vrstvu) a posypeme asi 1/3 nastrouhaného sýra. Zalijeme zbytkem omáčky a dáme ještě několik plátků lilku. Zapékame asi 15 minut na 220 st. C a pár minut před koncem posypeme zbylým sýrem.

Žádné komentáře: