středa 9. března 2011

Tatarák z tuňáka

Tuňák sashimi - 140 g - 640 kj
Olivy - 20 g - 130 kJ
Kapary - 20 g - 20 Kj
Cherry rajčata - 80 g - 80 kJ
Olivový olej - 3 g - 116 kJ
Toastový chléb - 45 g - 495 kJ
Štáva z 1/3 limety - 30 kJ
Sůl, bílý pepř, petržel

Celkem 1 511 kJ

Rajčata spaříme, oloupeme slupku a odstraníme jadřince. Nakrájíme na jemno čerstvého tuňáka, olivy, kapary a rajčata. Vše dobře promícháme a doplníme limetovou štávou, solí, bílým pepřem a nakrájenou petrželkou. Zakápneme olivovým olejem. Podáváme např. s opečeným toastovým chlebem.

Žádné komentáře: