neděle 27. února 2011

Gratinovaný květák

Květák - 270 g - 327 kJ
Kvalitní šunka - 60 g - 252 kJ
Sýr Madeland light - 40 g - 440 kJ
Smetana zakysaná (11%) - 110 g - 616 kJ
Sůl, pepř, pažitka, Podravka bez glutamátu, citronová šťáva

Celkem 1 635 kJ

Květák povaříme do měkka v osolené vodě (10-15 minut), do které jsme přidali šťávu z 1/3 citronu, a necháme lehce zchladnout. Šunku nakrájíme na čtverečky, sýr nastrouháme a smícháme se zakysanou smetanou a předvařeným květákem, pokrájeným na drobnější kousky. Okořeníme solí, pepřem, pažitkou a Podravkou. Dáme zapéct do trouby na 15 minut při 210 °C.

Žádné komentáře: