čtvrtek 3. července 2008

Plněné žampiony s rajčaty

4 až 5 středních žampionů - 160 g - 192 kJ
Kuřecí stehenní řízek - 110 g - 506 kJ
Šalotka - 35 g - 61 kJ
Rajčata - 150 g - 150 kJ
Madeland light (30%) - 25 g - 275 kJ
Rýže Basmati - 25 g - 374 kJ
Hořčice plnotučná - 1 lžička (9 g) - 47 kJ
Česnek - 1 stroužek - 30 kJ
Sůl, pepř, kari

Celkem 1 635 kJ

Ze stehnního řízku odřízneme tučné části. Nameleme ho společně s nožičkami žampionů, solí, pepřem, česnekem a hořčicí. Na dno pekáčku dáme na tenké plátky nakrájená rajčata a šalotku, lehce posypeme hrubou solí. Pak položíme osolené žampiony naplněné masovou směsí a dáme péci na 20 minut do trouby při teplotě 200 °C. Na poslední 3-4 minuty posypeme strouhaným sýrem. Podáváme s rýži basmati uvařenou s kari kořením.

Žádné komentáře: