středa 28. listopadu 2012

Hovězí s rýžovými nudlemi (Pho Xao)

Hověží řoštěná - 120 g - 624 kJ
Cibule - 50 g - 88 kJ
Řapíkatý celer - 50 g - 70 kJ
Olivový olej - 3 g - 116 kJ
Rajčatový protlak - 15 g (vrchovatá KL) - 70 kJ
Rybí omáčka - 1 lžíce - 25 kJ
Limetová sťáva - 1 lžíce - 25 kJ
Rýžové nudle - 45 g - 675 kJ
Sůl, pepř, sušený česnek, chilli paprička, čerstvý koriandr a zázvor

Celkem 1 693 kJ

Na pánvi se lžičkou oleje opečeme na klínky nakrájenou cibuli a řapíkatý celer. Po 4-5 minutách přidáme na jemno nakrájenou chilli papričku (cca 1/3) a asi lžičku nasekaného zázvoru. Krátce zarestujeme. Potom zeleninu shrneme se kraji pánve a opečeme zprudka hovězí roštěnou, kterou jsme nakrájeli na tenké plátky (necelou minutu z každé strany). Lehce posolíme a popeříme. Po opečení masa přidáme lžíci rybí omáčky, lžíci limetové šťávy, sušený česnek a rajský protlak. Důkladně promícháme a prohřejeme. Mezi tím přelijeme široké rýžové nudle horkou vodou a necháme asi 4-5 minut, až budou uvařené. Pak přidáme k masu a promícháme společně s čerstvým koriandrem.